SPONSORERET indhold
Hyldebærsuppe med æblemost
Hyldebær er vores danske naturs superfood. Fyldt med masser af E- og C-vitaminer og styrkende for immunforsvaret. Her får du opskriften på en superlækker hyldeblomstsuppe med æblemost og æbler.
4 |
Total: 50 min |
Arbejdstid: 15 min
Ingredienser
Det skal du bruge:
- 1 ½ liter vand
- 4 klaser friske hyldebær
- 2 æbler – skåret i både
- 10 cm ingefær – skåret i skiver
- 1 stk. kanel
- 2 hele nelliker
- skal af citron – revet på rivejern
- 50 g sukker
- ½ l æblemost
- 2 spsk jævning
Sådan gør du
- Bærklaserne skylles. De groveste stilke klippes bort.
- Bær, æbler, vand og krydderier koges sagte under låg i 35 min.
- Saften sies fra og blandes med æblemost – varmes forsigtigt igennem. Jeg har altid været lidt bange for jævning, men lidt jævning er godt, hvis man kan lide at suppen er lidt tyk.
- Servér evt. med hakkede blandede nødder, som du lige har ristet let på en pande.
Vidste du...
- at te fra hyldeblomster kan lindre allergi og høfeber
- at afkog af hyldeblomster kan lindre hoste og forkølelse
- at hyldebær er meget rige på C- og A-vitamin
- at hyldebær er gode mod gigt, fordi den varme suppe eller hyldebærsaften virker sveddrivende og udrensende.
Kilde: Hendes Verden