Hvid chokoladekage med brombær
Gå på rov i busk og krat efter de små sorte bærskatte, som forsøder livet.
Ingredienser
5 æggeblommer
200 g sukker
½ vaniljestang
150 g smør
100 g hvid chokolade
200 g friske bær
250 g mandler
2 spsk hvedemel
2 æggehvider
Sådan laver du hvid chokoladekage
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en æggesnaps.
Smelt smør og hvid chokolade over et vandbad. Der må ikke komme vand i blandingen.
Kom brombærrene i æggesnapsen, og vend den med chokolademassen. Kom mandlerne i en foodprocessor og blend dem fint til mandelmel. Kom mandelmel og hvedemel i dejen.
Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Kom dejen i en springform på 24-26 diameter med bagepapir i bunden og gerne en springform med aftagelig bund.
Bag kagen i ovnen på 175 grader i 30-35 min. Den skal være gylden på toppen og fast i midten. Afkøl kagen inden du serverer den.
Servér evt. med en klat flødeis til.
PRØV OGSÅ: Brombærtrifli