Hvid chokoladedrik med skumfiduser
SPONSORERET indhold

Hvid chokoladedrik med skumfiduser

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Fløjsblød hvid chokolade drik med en generøs skefuld mokkaskum. Mums!

Af: Cecilie Sofie Svensson Foto: Line Thit Klein
30. okt. 2012 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

Hvid chokolade
1 vaniljestang
8 dl mælk
150 g hvid chokolade
1 spsk espressopulver
3 dl piskefløde
1 tsk espressopulver blandet med 1 tsk kogende vand

Skumfiduser
100 g hvid chokolade af god kvalitet, (f.eks. Lindts eller Irmas økologiske linje)
10 store skumfiduser, f.eks. fra Haribo
20-25 groftknuste kaffebønner.

Sådan laver du hvid chokolade med skumfiduser:

Hvid chokolade
Del vaniljestangen i to og læg den i en gryde med mælken. Lad det varme op til lige under kogepunktet og lad mælken stå og trække vaniljesmagen til sig i et kvarters tid. Hak den hvide chokolade fint, tilsæt espressopulveret, og sæt det i en skål for sig. Tag vaniljestangen op, og skrab kornene fra stangen og ned i mælken. Varm igen op, til mælken når lige under kogepunktet. Hæld det over den hvide chokolade. Lad det stå et par min, før blandingen røres glat. Pisk imens fløden til skum, bland espressopulver med vand, og vend det i flødeskummet. Server til den varme chokolade.

Skumfiduser på pind
Supernemme og supergode. Det kan være du er skeptisk over for kombinationen af to meget søde sager som hvid chokolade og marsmallows i forening, men sammen med de bitre kaffebønner, smager det helt vildt godt.

Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad. Husk at hvid chokolade har let ved at brænde på pga. det høje sukkerindhold, så det skal smeltes over lav varme, og må ikke komme i kontakt med vandet.

Sæt skumfiduserne på et træspyd og dyp dem i den smeltede chokolade, og drys derefter med de knuste kaffebønner. Sæt spyddene i fryseren i 5 min, så chokoladen stivner.

Servér med den hvide chokolade.

Prøv også klassikeren: Varm chokolade og boller

Få mere inspiration til lækker mad på http://www.altfordamerne.dk/opskrifter/