Hvedekernesalat med friske rejer
SPONSORERET indhold

Hvedekernesalat med friske rejer

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lækker frokostsalat, du nemt kan variere ved at erstatte hvedekernerne med f.eks. perlebyg eller perlerug.

Af: Majbritt Louring Engell Foto: Maria Nørregaard
08. jul. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
4

Ingredienser

350 kcal pr. portion
100 g hvedekerne
200 g grønne bønner
100 g bladselleri
100 g fennikel
1 pære
100 g blåbær
½ dl olivenolie
2 spsk vineddike
salt og peber
600 g rejer
citron og brøndkarse til pynt

Sådan gør du:

1.Hæld hvedekernerne i en sigte, og skyl dem i koldt vand.

2. Kog hvedekernerne i en gryde i ca. 25-30 minutter. Der må gerne være lidt bid i kernerne, når de er kogt. Lad dem trække i ca. 10 minutter under låg. Hæld hveden til afdrypning i en sigte.

3. Skyl og snit bladselleri, fennikel og pære.

4. Blancher bønnerne i et minuts tid i kogende vand.

5. Rør dressing af olie, vineddike, salt og peber.

6. Vend grøntsagerne, pære og blåbær sammen med den lune hvede i dressingen.

7. Pynt salaten med friske rejer, skiver af citron og brøndkarse.

Få mere inspiration til lækker madlavning på ALTfordamerne.dk/opskrifter