Hvedekernesalat med friske rejer
Lækker frokostsalat, du nemt kan variere ved at erstatte hvedekernerne med f.eks. perlebyg eller perlerug.
Ingredienser
350 kcal pr. portion
100 g hvedekerne
200 g grønne bønner
100 g bladselleri
100 g fennikel
1 pære
100 g blåbær
½ dl olivenolie
2 spsk vineddike
salt og peber
600 g rejer
citron og brøndkarse til pynt
Sådan gør du:
1.Hæld hvedekernerne i en sigte, og skyl dem i koldt vand.
2. Kog hvedekernerne i en gryde i ca. 25-30 minutter. Der må gerne være lidt bid i kernerne, når de er kogt. Lad dem trække i ca. 10 minutter under låg. Hæld hveden til afdrypning i en sigte.
3. Skyl og snit bladselleri, fennikel og pære.
4. Blancher bønnerne i et minuts tid i kogende vand.
5. Rør dressing af olie, vineddike, salt og peber.
6. Vend grøntsagerne, pære og blåbær sammen med den lune hvede i dressingen.
7. Pynt salaten med friske rejer, skiver af citron og brøndkarse.
Få mere inspiration til lækker madlavning på ALTfordamerne.dk/opskrifter