Ingredienser
Arbejdstid: 30 min.
Trækketid: 1 uge
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
500 g små ferske sildefileter
2½ dl eddike
2½ dl vand
10 stk. sort peber
15 hel allehånde
2 tsk oregano
1 tørret rød chili
5 nelliker
1-2 laurbærblade
75 g salt
50 g farin
50 g sukker
- Skær sildefileterne igennem på langs på hver side af rygbenet.
- Bland eddike og vand og læg sildefileterne deri. Lad dem trække i køleskab 6-8 timer.
- Mal krydderierne groft og bland dem med salt, farin og sukker.
- Tag sildene op af eddikelagen og tør dem med køkkenrulle. Læg dem lagvis med krydderiblandingen i en plastbøtte med låg.
- Luk til og stil dem koldt mindst 1 uge.
- Pak evt. sildene om i smukke, rengjorte glas (holdbarhed mindst 4 uger).
Husk at sætte produktionsdato og holdbarhed på, hvis de gives som gave.