Ingredienser
Arbejdstid: 1 time
Bagetid: 12 min.
Dej:
175 g hvedemel
50 g kakao
1 tsk. bagepulver
¼ tsk. salt
100 g smør (blødt)
100 g farin
100 g sukker
1 æg
1 tsk. vaniljesukker
Creme:
75 g blødt smør
1 tsk. vaniljesukker
150 g flormelis
Sådan bage du selv OREOS
- Sigt mel, kakao og bagepulver sammen, og tilsæt salt.
- Pisk smør, farin og sukker cremet, og pisk æg og vaniljesukker i. Rør melblandingen i dejen.
- Form dejen til ca. 30 kugler (á ca. 20 g), og læg dem med god plads på 2 bageplader med bagepapir. Tryk dem flade – brug evt. et cookiestempel.
- Bag kagerne ved 180 grader varmluft i ca. 12 min. Lad dem køle af på pladen i 5 min., og flyt dem så over på en rist til afkøling.
- Creme: Pisk smørret luftigt i 1 min. med en håndmikser, og pisk vaniljesukkeret i. Sigt flormelissen, og pisk den i smørret ved lav hastighed. Pisk cremen luftig i 1 min. ved høj hastighed.
- Læg kagerne sammen 2 og 2 med en skefuld smørcreme imellem.