Hindbærsorbet i cava med Gateaux Moelleux au Chocolat og hindbærcoulis
Sorbet is med hindbær, cava og lidt chokoladekage - vi er fuldstændig solgt!
Ingredienser
Hindbærsorbet i cava:
450 g hindbær
saft fra 1 citron
½ pasteuriseret æggehvide (ca. 20 g)
Sirup:
2 dl vand
200 g sukker
1 cm citrongræs
1 flaske cava (eller anden mousserende hvidvin)
Coulis:
250 g hindbær
100 g sukker
1 dl vand
en flækket vaniljestang
Gateaux Moelleux au Chocolat:
110 g smør
100 g god mørk chokolade (gerne Caraibe fra Valrhona)
3 æg
125 g sukker
50 g mel
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. kakao
Sådan laver du hindbærsorbet i cava:
1. Rens hindbærrene forsigtigt gerne med en blød børste – undgå så vidt muligt at vaske dem.
2. Lav siruppen: Hæld vand og sukker i en gryde. Skær citrongræsset i små stykker, og kom ved. Opløs sukkeret ved at røre rundt i gryden
under svag varme med en træske. Skum overfladen af. Kog blandingen 1-2 minutter, si citrongræs fra, og lad siruppen køle af i køleskab.
3. Blend hindbær, citronsaft og sirup i en blender. Si kernerne fra, og kom sorbeten i en ismaskine. Tilsæt æggehvide, mens isen fryses.
4. Kom sorbeten i en form, og sæt i fryseren. Tag den ud, 15 minutter inden den skal spises, og lad den stå i køleskab. Isen smager dog allerbedst direkte fra ismaskinen. Lav evt. siruppen i forvejen, så tager resten af tilberedningen kun et kvarters tid!
5. Pisk en klump sorbet med cava til en cremet konsistens. Server i et flot glas.
Sådan laver du coulis:
Kom hindbær, sukker, vand, vaniljekorn og stang i en gryde. Kog op, og lad bærrene koge lidt ud. Fjern vaniljestangen, og lad coulisen køle af.
Sådan laver du Gateaux Moelleux au Chocolat:
1. Smelt smørret. Smør 6 små forme med lidt af smørret.
2. Bræk chokoladen i stykker, og smelt den forsigtigt i resten af smørret.
3. Del æggene. Pisk æggeblommer og sukker sammen. Sigt mel, vaniljesukker og kakao ned i æggesnapsen. Rør chokoladesmørret i.
4. Pisk hviderne helt stive, og vend dem forsigtigt i dejen. Fordel dejen i formene, og sæt dem i en 180 grader varm ovn i 12 minutter.
5. Åbn forsigtigt lågen, og kig til kagerne. De skal være bløde indeni, men bagte udenpå. Giv dem et par minutter mere, hvis de ikke er stivnet.
LÆS OGSÅ: Verdens bedste hindbærsorbet
LÆS OGSÅ: Mango-passionsfrugt-sorbet med chokolade
LÆS OGSÅ: Krydret chokolade-orange-sorbet
Tip
Hindbærsorbet i cava:
Ismaskine anbefales, når der laves sorbet – den bliver mere blød i konsistensen, og iskrystaller undgås. Har du ikke en ismaskine, så rør i sorbeten rigtig ofte, mens den fryses i fryseren.
Gateaux Moelleux au Chocolat:
Kagerne skal i ovnen, lige inden de skal spises, og serveres varme sammen med coulis og hindbærsorbet med cava.