Ingredienser
Hindbær Napoleone
2 plader frossen butterdej
¼ liter piskefløde
1 spsk. flormelis
2 bakker hindbær
korn fra 1 stang vanilje
flormelis til at drysse med
Sådan laver du hindbær Napoleone
- Rul butterdejspladerne lidt ud. Del hver plade i tre stykker. Bag dem i ovnen som anvist på pakken, og lad dem køle af.
- 2. Pisk fløden med flormelis, en håndfuld hindbær og vaniljekorn til en fast flødeskum. Kom flødeskum med top på bundene.
- Læg hindbærrene tæt ved siden af hinanden oven på flødeskummen. Afslut med et butterdejslåg, og drys med flormelis.
LÆS OGSÅ: Kanelpærer med flødeskum og chokolade
LÆS OGSÅ: Pumpkin pie med ahorn-flødeskum
LÆS OGSÅ: Scones med jordbærsyltetøj og flødeskum
Tip
Creme og bunde kan laves i forvejen, men vent med at anrette desserten, til den skal serveres.
Hvad er en napoleonskage?
I følge Wikipedia er en napoleonskage et højt, rektangulært stykke kage med mindst to lag butterdej, fyld af kagecreme, flødeskum, hindbærsyltetøj og med glasur på toppen. Kagen menes at være fra midten af 1800-tallet og at have navn fra fransk Napolitain.