Citronmåne med krokantsmørcreme
Skøn luksusudgave af den klassiske citronmåne.
Ingredienser
200 g blødt smør
200 g sukker
korn af 1 stang vanilje eller 2 tsk. vaniljesukker
saften af 1 citron
2 tsk. reven skal af en usprøjtet citron
4 æg
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
½ dl mælk
Smørcreme:
100 g blødt smør
4 spsk. væske, f.eks. mælk eller rom
½ portion mandelkrokant (se her på siden)
Pynt:
200 g flormelis
2 spsk. kogende vand
2 tsk. reven usprøjtet citronskal
½ portion mandelkrokant (se her på siden)
Sådan bager du citronmåne med smørcreme
1. Rør smørret med sukker og vaniljekorn. Kom citronsaft og -skal i. Tilsæt æggene et ad gangen. Vend hvedemelet blandet med bagepulver i sammen med mælk.
2. Fordel dejen i en springform, 22 cm i diameter, foret med bagepapir. Bag kagen ca. 1 time ved 175 gr. på nederste ovnribbe. Stik et spid i kagen, hvis der hænger ubagt dej på, skal den bages lidt længere.
3. Pisk alle ingredienserne til smørcremen sammen til en luftig masse. Vend halvdelen af krokanten i.
PRØV OGSÅ: Klassisk citronmåne
4. Skær citronmånen ud i 3 bunde. Læg dem sammen med krokantsmørcremen.
5. Rør flormelis og vand sammen til en glat glasur. Fordel glasuren over kagen, og lad den stivne. Pynt med resten af krokanten og citronskal.
Lav din egen mandelkrokant
Det er nemt og meget lækkert at lave sin egen mandelkrokant, som pynter og smager dejligt, når det drysses på kager.
- Smelt ½ dl sukker i en tykbundet gryde, til det er gyldent.
- Kom 50 g hakkede mandler i.
- Hæld massen ud på bagepapir på en bageplade.
- Lad det stivne.
- Hak krokanten med en stor kniv på et skærebræt.