Ingredienser
Helstegt mørbrad med svampe og løg
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid i alt: 20 min.
1 stor afpudset mørbrad på ca. 600 g
salt og peber
125 g bacon (i små tern)
3 spsk smør
250 g små skalotteløg
250 g svampe (gerne en blanding af champignoner og kantareller)
1 1 /2 dl bouillon
1 1 /2 dl (piske)fløde
Sådan laver du helstegt mørbrad med svampe og løg
1. Fjern sølvhinden på mørbraden (den tykke sene på langs), hvis det ikke er gjort, og krydr mørbraden med salt og peber.
2. Svits først bacontern sprøde i en gryde. Tag dem op. Kom så halvdelen af smørret i og tilsæt de pillede løg. Svits dem nogle minutter og kom derefter de hele eller delte svampe i. Tag også det op af gryden.
3. Kom resten af smørret i og brun mørbraden på alle sider. Kom bacon, løg og svampe tilbage i gryden og hæld bouillon og fløde ved. Lad retten snurre i et kvarter.
4. Smag flødesovsen til med salt og peber.
5. Skær mørbraden i skiver, før den serveres med sovs samt det øvrige tilbehør.
Tip
Helstegt mørbrad med svampe og løg er ikke fryse-egnet.
En svinemørbrad, som er afpudset helt for sener og hinder, vejer fra 350 til 600 g.
Mørbrad royal, hvor mørbradspidsen og hovedet er skåret fra, vejer 250 g.