Hasselnøddemarengs med bær og syrligt flødeskum
Det er superlet at lave marengs. Prøv denne hasselnøddevariant med lækre, syrlige bær.
Ingredienser
Kage til 6-8 personer
Bunde:
4 æggehvider
100 g palmesukker
½ tsk salt
150 g hasselnødder, blendet eller hakket helt fint
Fyld:
2 dl piskefløde
2 dl cremefraiche 38%
400 g friske bær, f.eks. jordbær, ribs, stikkelsbær og solbær
50 g mørk chokolade, revet.
Sådan gør du
Sæt ovnen på 150 grader varmluft. Pisk æggehvider og palmesukker og salt stift med en håndmixer eller på røremaskine. Vend hasselnødderne i æggehvidemassen, og fordel den i to cirkler på bageplader beklædt med bagepapir. Sæt pladerne i ovnen, og bag, til marengsen er sprød og let gylden, det tager ca. 40 min. Afkøl bundene helt
Pisk fløde og creme- fraiche til skum, og kom cremen mellem og på toppen af marengsen. Pynt med bær, og riv chokolade ud over.
PRØV OGSÅ: Flødeis med vanilje og råsyltede jordbær