Harira-suppe med kikærter og tomat
Harira er en klassisk marokkansk suppe med skøn smag og garanti for mæthed. Server med små stykker grillet pitabrød, eller spis ris til.
Ingredienser
2 løg
3 fed hvidløg
olivenolie til stegning
1-2 stængler bladselleri
1½-2 spsk tomatpure
1 dåse hakkede tomater
1 tsk gurkemeje
lidt tørret, knust chili
1 l hønsebouillon
2 kyllingebryster
250 g kogte kikærter
½-1 citron
1 lille håndfuld persille
Tilbehør: brød eller ris
Sådan laver du harira-suppe med kikærter og tomat
Pil og skær løg og hvidløg i tern. Skær bladselleri i skiver. Kom lidt olivenolie i en gryde, og steg løg og bladselleri nogle minutter. Kom tomatpure, hvidløg, hakkede tomater, gurkemeje og lidt chili i, og lad det stege 1 minut. Hæld bouillon over, og kog det under låg i 25-30 minutter.
Skær kyllingekødet i små tern. Kog kikærterne, hæld vandet fra, og skyl dem under koldt vand i en sigte. Kom kyllingekød og kogte kikærter i suppen, og kog det ca. 15 minutter. Krydr suppen med citronsaft, hakket persille, salt og peber.
Server suppen med brød eller ris.