Gulerodspandekager
Disse gulerodspandekager er inspirerede af den klassiske gulerodskage. De er søde, krydrede og toppet med syrlig ostetopping, præcis som kagen. Men her er mindre fedt, færre kulhydrater og masser af frø og lækkerier.
Ingredienser
1 dl mandelmælk
(eller anden mælk)
4 æg (L)
1 dl hørfrø
½ dl chiafrø
1 dl mandelmel
1 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt kardemomme
salt
2 dl revet gulerod
1 dl hakkede valnødder
1 dl små rosiner
olie til stegning
Topping:
100 g flødeost
200 g skyr
2 spsk.flydende honning
1 tsk fint revet øko citronskal
hakkede valnødder
evt. ahorn- eller agavesirup
Sådan gør du
Pisk mandelmælk og æg sammen. Tilsæt hørfrø og chiafrø, og lad det trække i 10 minutter. Bland mandelmel, bagepulver, kanel, kardemomme og lidt salt sammen, og rør det i æggemasssen. Vend revet gulerod, valnødder og rosiner i dejen, og steg små, tykke pandekager i lidt olie på en varm pande. De skal have ca. 2 minutter på hver side.
Topping:
Pisk flødeost og skyr sammen med honning og citronskal. Server pandekagerne med skyrtopping, nødder og eventuelt ahornsirup.
PRØV OGSÅ: Ricottakager med valnødde-ahornsirup-smør
PRØV OGSÅ: Blåbærpandekager
PRØV OGSÅ: Amerikanske boghvedepandekager med banan
Tip
Dejen kan laves dagen i forvejen, så du bare skal stege pandekagerne til dine gæster. Du skal dog lige røre den med ½-1 dl ekstra mandelmælk, for at få den lind igen.