Ingredienser
Gulerodskage med spelt
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 35 min.
Fryse-egnet
1 dl sesamfrø
200 g smør
160 g sukker
100 g rørsukker
3 æg
4 dl fintrevne gulerødder
1 dl mælk
1 tsk stødt kanel
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
250 g speltmel
Glasur:
200 g flødeost
1 dl cremefraiche
1 dl flormelis
Pynt: revet appelsin og citronskal
- Rist sesamfrøene sprøde på en pande over middelvarme.
- Rør smør, sukker og rørsukker godt sammen. Tilsæt æggene ét ad gangen og rør dejen godt. Rør de fintrevne gulerødder i sammen med mælken. Bland alle tørdele og vend dem i dejen sammen med de ristede sesamfrø.
- Kom dejen i et velsmurt, ovnfast fad eller lille bradepande, ca. 25 x 30 cm. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 35 min.
- Rør imens flødeost og cremefraiche sammen og rør flormelis i til glasur. Lad kagen svale helt, før glasuren fordeles over kagen. Skær kagen i små stykker og kom fintrevet appelsinog citronskal på.