Ingredienser
Gulerodskage med kokoscreme
Tid: ca. 30 min. plus bagetid
(10 pers.)
275 g brun farin
1 spsk. vaniljesukker
2½ dl solsikke- eller rapsolie
4 æg
50 g kokosfibermel
50 g groft kokosmel
250 g hvedemel
1 spsk. stødt ingefær
1 spsk. stødt kanel
1 spsk. bagepulver
400 g revne gulerødder
50 g hakkede mandler eller valnødder
75 g rosiner
Kokoscreme:
500 g mascarpone
75 g flormelis
kokoschips til pynt
Sådan bager du gulerodskage
- Tænd ovnen på 160 grader. Pisk brun farin og vanilje med olie et par minutter. Tilsæt æggene et ad gangen, mens der piskes.
- Bland kokosfibermel med kokosmel, hvedemel, krydderier og bagepulver, og rør i dejen sammen med gulerødder, nødder og rosiner. Rør dejen ensartet.
- Fordel dejen i en foret springform (ca. 22 cm i diameter). Bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Mærk efter med en kødnål. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid. Afkøl kagen.
- Rist kokoschips i ovnen på et stykke bagepapir, til de bliver gyldne.
- Pisk mascarpone med flormelis, og fordel cremen på kagen.
- Pynt med ristede kokoschips.
PRØV OGSÅ: Bananbrød med hvid chokolade