Ingredienser
Arbejdstid: 45 min.
Kogetid: 20 min.
Frysetid: 4 timer
400 g gulerødder (i tern)
1 økologisk appelsin
175 g rørsukker
2½ dl vand
1 stk. hel kanel, vanilje eller ingefær
1½ dl piskefløde
1½ dl yoghurt naturel
Tilbehør: vafler, friske bær eller bærsovs
- Sæt gulerødderne i kog med fintrevet appelsinskal, appelsinsaft, rørsukker, vand samt kanel, vanilje eller ingefær.
- Lad gulerødderne simre helt møre – ca. 20 min.
- Tag kanel, vaniljestang eller ingefær op og blend gulerødder og væske til puré. Lad den blive kold.
- Pisk fløden til skum og pisk yoghurten i lidt ad gangen. Vend gulerodspuréen i og frys isen mindst 4 timer.
- Servér i høje glas med friske bær eller bærsovs eller i vafler.