Grove karbonader med mandler og kartoffelsalat
En moderne og grovere fortolkning af den klassiske karbonade.
Ingredienser
Salat:
500 g kartofler, skrællede
3 dl løse ærter
3 spsk karse
3 spsk olivenolie
½ citron, saften heraf
salt og peber
Karbonader:
2 æg
2½ dl speltflager
ca. 25 mandler, finthakkede
salt og peber
2 gulerødder, revne
500 g hakket kalv/flæsk
neutral olie til stegning
Sådan gør du
Kog kartoflerne i letsaltet vand, indtil de er møre, dræn dem, og lad dem køle af. Vend kartoflerne med ærter og karse. Rør olie sammen med citronsaft, og smag til med salt og peber. Vend kartofler, ærter og karse med dressingen.
Slå æggene ud i en dyb tallerken, og pisk dem sammen. Bland en ”rasp” af speltflager, mandler, salt og peber i en anden dyb tallerken. Rør revet gulerod i det hakkede kød, og form 4 karbonader. Vend dem først i æg og dernæst i ”rasp”. Steg karbonaderne i godt med olie, til de er gyldne og gennemstegte. Servér de lune karbonader med kartoffelsalaten til.