Ingredienser
Grove varme hveder med gulerod
Hævetid: 2 timer
Bagetid: ca. 25 min.
Fryse-egnede
200 g rugmel, groft hvede- eller grahamsmel
300 g hvedemel
1 tsk groft salt
25 g gær
11⁄2 dl mælk
100 g smør (smeltet)
1 spsk honning
1 1⁄2 dl vand
2 gulerødder (fint revet)
Sådan laver du grove varme hveder med gulerod
1. Bland mel med salt.
2. Smuldr gæren i mælken og tilsæt smør, honning og vand. Rør blandingen i melet. Ælt dejen grundigt og tilsæt gulerødder.
3. Tril en pølse af dejen og form 12 boller.
4. Læg bagepapir i en bageform eller i et ovnfast fad. Læg bollerne med ca. 1 cm’s afstand og lad dem hæve i 2 timer.
5. Bag på nederste ribbe i en 225 grader varm ovn i ca. 25 min. Lad dem køle af.