SPONSORERET indhold
Grønkålssalat med mormordressing, appelsin, pære, dadler og hasselnødder
4 |
Total: 25 min
Ingredienser
1 ½ dl piskefløde
1 citron, saften herfra
2 tsk rørsukker
50 g hasselnødder
1 stor pose grønkål
2 appelsiner
2 faste pærer, gerne doyenne
3-4 dadler, gerne medjool
Sådan gør du
- Start med at lave mormordressingen ved at blande piskefløde, citronsaft og rørsukker, lad dressingen stå, imens du forbereder resten af salaten, den vil tykne undervejs.
- Rist nødderne i ovnen ved 180 grader i ca. 8-10 min. Hold øje undervejs, så nødderne ikke bliver brændte og bitre.
- Skyl grønkålen, og skær den fint. Skær skrællen af appelsinerne, og skær dem i tynde skiver. Skær pæren i tynde både, og hak dadlerne groft.
- Vend grønkål, appelsiner, pærer og dadler med mormordressingen, og drys nødderne over. Salaten kan spises straks, men kan også stå køligt og tildækket i op til et par timer, inden den serveres.
PRØV OGSÅ: Spidskålssalat med fennikel, gulerod, hertil tørrede morbær, amarenakirsebær og tørret æble