Grøn fuldkornsrisotto
Det tager lang tid at lave en fuldkornsrisotto. Men det er tiden værd. Nyd denne grønne version, der virkelig smager af dansk sommer.
Ingredienser
3 dl fuldkornsris
3 fed hvidløg
1 løg
olivenolie
1 dl hvidvin
ca. 2 l grøntsagsboullion
eller hønsebouillon
Tilbehør til fuldkornsrisotto:
10-12 små perleløg, gerne røde
3 dl frisk bælgede ærter
150 g babyspinat
150 g ricotta
50 g revet parmesan
Sådan laver du grøn fuldkornsrisotto
Skyl risene. Hak hvidløg og løg fint. Sauter hvidløg og løg i olivenolie på en varm, dyb pande. Kom ris ved, og sauter 1 minuts tid, uden at noget af det tager farve. Hæld vin på, og kog op. Tilsæt bouillon lidt ad gangen, og rør jævnligt i risene. Det tager ca. 1½ time for risene at blive møre, så vær tålmodig.
Tilbehør: Halver de små løg, og tilsæt dem de sidste 3 minutter. Giv ærterne 1 minut, og spinaten ½. Rør til sidst ricotta i, og smag til med salt og peber. Tag panden af varmen, og vend parmesan i. Server straks.