Grøn aspargessuppe med croutoner og krydderurter
En grøn og cremet starter med smag fra de milde og lækre asparges.
Ingredienser
600 g bagekartofler
1 bund grønne asparges
1 spsk olivenolie
1 fed hakket hvidløg
1 liter hønsebouillon
1½ dl piskefløde
salt og peber
lidt citronsaft
2 skiver brød med sej krumme
1-2 spsk olivenolie
lidt hakket purløg og dild til pynt
Sådan gør du:
Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Knæk den trævlede del af bunden på aspargesene, og smid den del væg. Snit asparges-hovederne i tynde skiver på skrå, og gem dem til fyld i suppen. Snit resten af aspargesstænglerne i grove stykker.
Kom olivenolie og hvidløg i en gryde, og svits ved svag varme et minut. Tilsæt kartofler og hønsebouillon, og kog, til det er let mørt i ca. 15 min. Tilsæt de grove aspargesstykker, og kog dem med i 5-7 min, til de er møre. Blend suppen med piskefløde, og krydr med salt, peber og citronsaft.
Skær brødet i små tern, og steg det sprødt på en pande med olivenolie. Krydr det med salt, peber og krydderurter. Vend de snittede aspargeshoveder sammen med croutonerne på panden.
Anret suppen med en skefuld croutoner, krydderurter og asparges på toppen.
PRØV OGSÅ: Dampede hvide asparges med sauce mousseline og rejer