Grillet multe med syltede rødløg og kartoffelsalat
Grillet fisk er simpelt og nemt og med en salat af nye kartofler er velsmagen og lykken hjemme.
Ingredienser
Syltede rødløg:
1-2 rødløg
1½ spsk rørsukker
½ dl eddike, f.eks. æbleeddike
salt og friskkværnet peber
Kartoffelsalat:
500 g små nye kartofler
1 bundt radiser
2 dl græsk eller drænet yoghurt
1-2 spsk mayonnasie
1 tsk dijonsennep
1 spsk finthakket løvstikke
salt og peber
600-700 g multefilet med skind eller f.eks. makrelfilter
olivenolie, salt og peber
Sådan gør du
Syltede rødløg: Pil rødløg, halver og skær i tynde skiver eller i tynde både. Kom dem i en skål og drys med sukker og eddike, og krydr med salt og friskkværnet peber. Lad et trække mindst 25 minutter og gerne længere.
Kartoffelsalat: Skrub og kog kartoflerne møre i vand med salt. Hæld vandet fra, og afkøl kartoflerne. Skær dem i halve.Ordn radiserne, og halver dem, eller skær dem i kvarter.
Rør yoghurt med mayonnaise, dijonsennep, løvstikke, salt og peber. Bland kogte kartofler med dressingen, og krydr eventuelt med ekstra salt og peber. Anret kartoffelsalat i en skål, og kom radiser og ærteskud over. Alternativt lidt dild eller basilikum, hvis du ikke kan få fat på ærteskud.
Skær multefileterne i portionsstykker, og kom lidt olivenolie på, og krydr med salt og peber. Grill eller pandesteg multe på skindsiden 5-6 minutter, vend og steg færdig på den anden side.
Server grillet multe med syltede rødløg og kartoffelsalat med løvstikke.
Tip: Råsyltede rødløg smager supergodt – syrligt, sødt og lidt skarpt – et skønt tilbehør til fisk. Prøv også i en tortilla med spicy oksekød,
avocado, sprøde grøntsager og yoghurtdressing.