SPONSORERET indhold
Gravad laks med hjemmelavet rævesauce
(6-8 pers-)
Ingredienser
2 spsk. fint salt
2 spsk. sukker
1 tsk. peber
1 kg laksefilet med skind
4 spsk. finthakket dild
evt. 1-2 tsk. fintrevet usprøjtet citronskal
Tilbehør:
surbrød og rævesauce
Rævesauce:
3 spsk. lys sirup
1 spsk. bornholmsk sennep el. dijonsennep
2 spsk. friskhakket dild
- Bland salt, sukker og peber, og fordel det på laksens kødside. Fordel også dild og evt. citronskal på laksens kødside. Fold fisken sammen, og læg den i et fad. Dæk fisken med husholdningsfilm, og stil den i køleskab 2 dage. Vend fisken efter 1 døgn.
- Skær fisken ud fra den tykkeste ende i tynde skrå skiver.
- Rør ingredienserne til rævesaucen sammen, og server den til laksen.