Græskarsuppe med æble, vanilje og karry
Græskar indeholder både Beta-caroten, B-vitamin og C-vitamin. Græskar og æble supplerer hinanden godt ved æblets sødme og syre og græskaret bløde, søde og cremede smag.
Ingredienser
1 mellemstort hokkaido-græskar
1 løg
1 æble
2 gulerødder
2 kartofler
½ liter grøntsagsbouillon
1 tsk mild karry
½ stang vanilje
olie
salt
peber.
Sådan laver du græskarsuppe:
1. Skræl græskar med en kartoffelskræller og fjern kernerne. Skær græskaret i store stykker. Skær ligeledes løg, æbler og gulerødder i mellemstore stykker.
2. Steg løgene gyldne i olie på en pande og tilsæt dernæst karry.
3. Tilsæt græskar og lad det stege med i et par minutter og tilsæt så bouillon, æbler, kartofler og gulerødder.
4. Lad retten simre i 20 minutter. Tilsæt vaniljestang og lad det simre i yderligere10 min.
5.Tag vaniljestangen op og blend alle ingredienserne til en cremet suppe.
Smag til med salt og peber.