Græskarsuppe helt uden sved på panden
Varm og nærende suppe. Helt hjemmelavet.
Ingredienser
1-2 hokaido-græskar eller 1 lille lygtegræskar
8 dl hønsebouillon eller vand
2 dl crème fraiche
1 fed revet hvidløg
4-5 spsk æbleeddike
salt og peber
1 lille bundt basilikum
4 skiver brød
50 g græskarkerner
lidt olivenolie og salt
Sådan gør du:
Vask græskaret, og sæt hele græskaret i ovnen i ca. 1 time ved 200 grader. Flæk det og tag kernerne ud. Skær kødet i mindre stykker, tag gerne skrællen med. Kom stykkerne op i en blender sammen med kogende bouillon og hvidløg. Blend det hele godt igennem og smag til med eddike, salt og peber.
Riv brødet i mindre stykker og rist dem sprøde på en tør pande sammen med græskarkernerne. Dryp olivenolie og salt ud over og rør rundt.
Vend brød og græskarkerner med grofthakket basilikum og drys det over suppen ved servering.
Prøv også ovnbagt butternutsquash med feta