Græskarmuffins med ahorncreme
SPONSORERET indhold

Græskarmuffins med ahorncreme

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Det er sæson for græskar. Her brugt i luftige og saftige muffins med en skøn krydret smag.

Af: Cecilie Svensson Foto: Lars Ranek
14. okt. 2016 | Opskrift | ALT for damerne
Ca. 12 stk. græskarmuffins

Ingredienser

Græskarmuffins med ahorncreme

 

2 æg, str. L
2 dl neutral olie
1 dl kærnemælk
200 g brun farin
300 g fintrevet græskar
300 g hvedemel
1 spsk kanel
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk stødt ingefær
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
100 g grofthakkede valnødder
½ tsk salt

Creamcheese-glasur
200 g flødeost, stuetempereret
5 spsk usaltet smør med stuetemperatur
½ dl ahornsirup
150 g flormelis

Sådan laver du græskarmuffins:

Pisk æg, olie, kærnemælk og farin sammen, til farinen er opløst. Vend de revne græskar i dejen.

 

Bland hvedemel, kanel, kardemomme, ingefær, natron, bagepulver, valnødder og salt sammen. Lav en fordybning i melblandingen, og hæld den våde blanding heri. Vend kun rundt, til dejen er akkurat blandet.

 

Klip bagepapir til firkanter af cirka 20x20cm, og tryk dem med midten først ned i muffinformen, så der dannes en tulipanform. Alternativt bruges blot almindelige muffinforme.

 

Fyld muffinformene to tredjedele op, og bag dem i cirka 15 minutter ved 210 grader (de skal have lidt mindre, hvis der bruges en almindelig forme). Lad kagerne køle af på en rist.

 

Creamecheese-glasur:
Pisk alle ingredienserne sammen et par minutter, til massen er hvid, cremet og luftig. Hvis du synes, den er for blød, kan du sætte den en halv times tid i køleskabet,før den smøres over den afkølede kage. Du kan også tilsætte mere flormelis.

PRØV OGSÅ: Rocky road med mørk chokolade