SPONSORERET indhold
Lækker græsk burger med tzatziki
Så er der dømt feriestemning i køkkenet - vi har skruet op for de græske krydderier og hvidløg i denne lækre græske burger - selvfølgelig med en cremet tzatziki til.
Græsk burger med tzatziki til 4 personer |
Total: 30 min
Ingredienser
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 8 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
4 pitabrød
500 g hakket oksekød (eller lammekød, max 10%)
2 fed hvidløg (knust)
1 spsk frisk oregano (eller 1 tsk tørret)
4 store tomater (skiver eller både)
1 rødløg (tynde skiver)
100 g fetaost
evt. salatblade
frisk mynte
Tzatziki:
1 agurk
4 dl græsk yoghurt
1 fed hvidløg (knust)
1 spsk citronsaft
salt og peber
Sådan laver du græsk burger med tzatziki
- Ælt kødet sammen med hvidløg, oregano, salt og peber og form det til 2 flade bøffer.
- Tzatziki: Vask agurken, halvér den og skrab kernerne ud. Riv den groft og rør den sammen med yoghurten. Smag til med hvidløg, citronsaft, salt og peber.
- Steg bøfferne på en grillpande eller pande med lidt olie i 3-4 min. på hver side.
- Anret med lune pitabrød (brug brødristeren), tzatziki, grønsager, feta og mynte.