Banan
SPONSORERET indhold

Go bananas: Fem søde sager med banan

De modne bananer ligger ofte og fylder i frugtskålen – se her, hvordan du forvandler dem til de lækreste kager og desserter.

Foto: Columbus Leth
19. sep. 2015 | Opskrift | BoligLiv


SNEGLE MED NØDDEREMONCE
Lidt moste bananer giver dejen en ekstra lækker konsistens, og den søde remonce og chokoladen på toppen gør sneglene uimodståelige.

Tid: ca. 30 min. plus hæve- og bagetid (12 stk.)

100 g smør
2 dl mælk
50 g gær
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
2 tsk. kardemomme
2 æg
2 bananer
ca. 700 g hvedemel


Nødderemonce:
150 g blødt smør
80 g brun farin
2 tsk. kanel
75 g nødder

1 æggeblomme til pensling
100 g mørk chokolade til pynt
lidt hasselnøddeflager til pynt



1. Smelt smørret i en gryde, og lun mælken heri. Væsken skal kun være fingervarm.

2. Hæld væsken i en skål, og smuldr gæren heri. Tilsæt sukker, salt, kardemomme, æg og moste bananer.

3. Ælt hvedemel i lidt ad gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Den skal hellere være lidt klistret end for tung af mel. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

4. Rør smør med brun farin, kanel og hakkede nødder til en remonce.

5. Rul dejen ud til en stor firkant ca. 40 x 40 cm. Smør fyldet på dejen, og rul dejen forsigtigt sammen som til en roulade. Skær dejen ud i 12 snegle. Læg sneglene på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve ca. 15 min.

6. Tænd ovnen på 180 grader. Pensl sneglene med æggeblomme, og bag i 15-20 min. Afkøl sneglene. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og dekorer sneglene. Drys med hasselnøddeflager.



KARAMELLISERET BANANASPLIT
Luksusudgaven af 80ernes bananasplit..


Tid: ca. 30 min. (4 pers.)

 

Kokoscrumble:
30 g hvedemel
20 g havregryn
25 g kokosmel
30 g sukker
40 g smør

4 bananer
75 g lyst rørsukker
100 g mørk chokolade
500 ml vaniljeis

 


1. Tænd ovnen på 175 grader. Kom hvedemel, havregryn, kokosmel og sukker i en skål. Smuldr smørret heri, og rør til en smuldredej.

2. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir, og bag i ca. 15 min., til dejen er gylden.

3. Halver bananerne på langs. Drys med sukker, og karamelliser med en brænder eller under ovnens grill, til sukkeret er smeltet.

4. Hak chokoladen, og smelt den over vandbad.

5. Kugl vaniljeisen op, og server til bananerne. Drys med kokoscrumble, og dryp chokoladen over.



KANELSTEGT BANANTRIFLI
Denne trifli er absolut ikke for de kalorieforskrækkede: kanelstegte bananer, kanelkiks, vaniljecreme og flødeskum i en skøn forening.

Tid: ca. 20 min. (4 pers.)

 

4 bananer
50 g sukker
15 g smør
1 tsk. stødt kanel

Vaniljecreme:
1 stang vanilje
2 æggeblommer
3 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
2 dl mælk

2½ dl piskefløde
8 bastognekiks (kan erstattes af biscotti)



1. Skær bananerne i tykke skiver.

2. Smelt sukkeret på en pande. Tilsæt smørret, og lad det bruse af. Vend forsigtigt bananerne i karamellen, og steg, til bananerne er gyldne og karamelliserede. Drys bananerne med kanel, og tag dem af panden.

3. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn, æggeblommer, sukker og majsstivelse i en lille gryde, og pisk det sammen. Tilsæt mælken, og varm op under omrøring, til massen tykner til en creme. Tag gryden af varmen, og afkøl cremen.

4. Pisk fløden til skum. Fordel karamelliserede bananer, knuste kiks, vaniljecreme og flødeskum lagvis i glas.




BOURBON BANANMUFFINS
Du kan selvfølgelig udelade bourbon i smørcremen, hvis kagerne skal være mere børnevenlige.

Tid: ca. 30 min. plus bagetid
(ca. 28 stk. i ministørrelse)
 
Muffins:
3 modne bananer
75 g blødt smør
175 g lyst rørsukker
2 tsk. vaniljesukker
1 æg
170 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 knivspids salt


Smørcreme:
200 g blødt smør
100 g flormelis
4 spsk. bourbon whisky

 

1. Tænd ovnen på 180 grader.

2. Mos bananerne med en gaffel. Rør bananer med smør, sukker og vaniljesukker. Tilsæt ægget. Bland hvedemel med bagepulver og salt, og rør det i dejen, til den er ensartet.

3. Fordel dejen i 28 små muffinforme, og bag kagerne i ca. 12 min. Afkøl kagerne.

4. Pisk smørret luftigt og blødt med elpiskeren. Tilsæt gradvist flormelis, og pisk til en ensartet creme. Smag cremen til med bourbon.

5. Kom cremen i en sprøjtepose med tylle, og dekorer kagerne.



CHOKOLADEDYPPET BANAN
Enkle, lækre og børnevenlige bananer dyppet i mørk chokolade og saltede peanuts. Lad evt. børnene være med til selv at lave bananerne.

Tid: ca. 15 min. (12-16 stk.)


4 bananer
200 g mørk chokolade
100 g saltede peanuts
12-16 ispinde i træ


1. Skær hver banan i 3-4 stykker, og stik en ispind i hver.

2. Smelt chokoladen ved svag varme over vandbad. Hak peanuts.

3. Dyp bananerne i chokolade og derefter i hakkede peanuts. Lad bananerne tørre en time, før de spises.

► SE OGSÅ: Banankage med saltet karamel
► SE OGSÅ: 
Marmoreret banankage
► SE OGSÅ:  Bag pølsehorn og bananbrød som eftermiddagssnacks