Blomsterbergs Gateau Marcel orange
Gateau Marcel orange - en bombe af en kage, hvor et enkelt stykke er rigeligt.
Ingredienser
Mette Blomsterbergs Gateau Marcel orange
½ vaniljestang, gerne polynesisk
200 g sukker
4 store vaskede appelsiner
250 g god mørk chokolade 64%, gerne Valrhona Manjari
200 g smør
7 pasteuriserede æggehvider (210 g)
7 pasteuriserede æggeblommer (140 g)
2 spsk hvedemel
lidt neutral olie til formen
lidt kakao til drys.
Sådan laver du Gateau Marcel orange
Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene sammen med en anelse sukker – gerne med en paletkniv – så kornene skilles ad. Riv den yderste skal af to appelsiner fint. Hak chokoladen fint, og smelt den for meget svag varme sammen med smørret. Sukker, vaniljesukker og alle æggene piskes til tyk æggesnaps med en håndmikser.
Æggesnapsen, chokolade-smørret og appelsinskallen vendes forsigtigt sammen til en ensartet dej. Del den i to portioner: Den ene del vendes med sigtet hvedemel og fyldes i en springform, diam. ca. 22 cm, foret med bagepapir på både bund og sider. Oliér formen, inden du lægger papiret i (klip en cirkel til bunden og én lang strimmel til siden for at undgå folder).
Bag bunden ved 165 grader, til den giver efter ved tryk – ca. 30-40 minutter. Afkøl den kort i fryseren, inden den tages ud af formen. Den anden halvdel dej stilles køligt, indtil bunden er bagt og er fuldstændig afkølet, hvorefter dejen lægges oven på bunden som creme. Stil kagen i køleskab mindst fire timer, men helst til næste dag. Skær fileter af de fire appelsiner, og servér til den kolde Gateau Marcel orange.
TIP
Denne franske klassiker er fuldstændig fantastisk. Skær den ud med en skarp
kniv, der kort er dyppet i brandvarmt vand, så sikrer du det smukkeste snit.
SE OGSÅ: Blomsterbergs brunkager
Gateau Marcel
Gateau Marcel er en blød chokoladekage, som traditionelt bliver lavet med almindelig chokolade og ofte brugt som dessert. Kagen Gateau Marcel er opfundet af den kendte kok Michel Michaud, som bl.a. har været køkkenchef på Søllerød Kro, Falsled Kro og Kong Hans kælder.