Ingredienser
Gammeldags grydesteg
Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: ca. 2 timer og 30 min.
Fryse-egnet
ca. 1½ kg oksebov (gerne med ben)
2 spsk spsk smør + 2 spsk olie
salt og friskkværnet peber
500 g perleløg (pillede)
½ liter øl
3-4 laurbærblade
750 g gulerødder (stykker)
Jævning: (til 1 liter sovs)
40 g smør
60 g hvedemel
Drys:
persille (hakket)
Tilbehør: broccoli og kartofler
Sådan laver du gammeldags oksesteg
- Brun kødet i en stegegryde i smør og olie. Krydr med salt og peber. Steg løgene med i et par min. Tilsæt øl og laurbærblade. Lad kødet småstege under låg i ca. 2 timer og 30 min., til det er mørt.
- Vend det et par gange under stegningen. Spæd evt. med vand. Tilsæt gulerødder de sidste 20 min. af stegetiden.
- Si kogelagen fra og lav sovsen: Mål, om der er 1 liter, og spæd ellers med øl eller vand. Smelt smørret, drys mel i og rør sammen i en gryde. Spæd med kogelagen, pisk godt og kog sovsen i ca. 5 min.
- Smag til med salt og peber. Skær først kødet fra benet og skær derpå skiver på tværs af kødtrådene ved at stille kødstykkerne på højkant, eller skær lidt på skrå, så kødet er lettere at tygge. Servér kødet med sovs, et drys persille, friskkogt broccoli.