SPONSORERET indhold
Fyldte peberfrugter med quinoa-grøntsagsstuvning
Et dejligt vegetarisk alternativ til den klassiske kødversion.
Total: 45 min
Ingredienser
2 dl rød quinoa
2 spsk olivenolie
1 stort løg, finthakket
3 fed hvidløg, finthakkede
3 mellemstore gulerødder
3 stængler bladselleri
1 squash
1 aubergine
1 dåse hakkede tomater
5 dl vand
3-4 stilke frisk timian
1 stor stilk rosmarin
ca. 1 tsk salt og peber
4 store peberfrugter, den farve, du foretrækker
Tilbehør:
2 modne avocadoer
1 ½ dl cremefraiche
lidt finthakket rødløg
Sådan gør du
- Start med at sætte quinoafrøene i koldt vand, og lad dem stå, imens du tilbereder grøntsagerne.
- Svits løg og hvidløg i olie ved mellemsvag varme i en gryde eller højsidet pande. Det skal ikke tage farve, men blot blive blødt og transparent.
- Imens hakker du gulerødder og selleri fint, svits det derefter med et par minutter. Skær squash og aubergine i lidt større tern, ca. 1 ½ cm, og tilsæt sammen med quinoafrø (vand sigtet fra), hakkede tomater, vand, krydderurter og salt og peber.
- Lad grøntsagerne simre uden låg i tyve minutter, eller indtil væden er næsten kogt ind.
- Halvér imens peberfrugterne, og fjern kernerne. Drys evt. med lidt rasp, før de bages ved 200 grader i ca. 20-25 min.
- Servér de varme fyldte peberfrugter med skiver af avocado, en skefuld cremefraiche og finthakket rødløg.
PRØV OGSÅ: Avocadosalat med quinoa
TIP: Hvis du undlader at bruge creme fraiche eller vælger en plantebaseret version, kan retten være en skøn vegansk hovedret.