Fuldkornspizza med spegepølse og rucola
Super nem pizza, som hele familien kan lide. Servér pizza’en med en frisk salat til.
Ingredienser
Dej:
10 g gær
3½ dl vand
ca. 225 g fuldkornshvedemel eller anden type groft mel
ca. 200 g hvedemel
1 tsk salt
Tomatsauce:
1 dåse hakkede tomater
1 fed hvidløg
1 tsk oregano
salt og peber
Fyld:
2 kartofler, i meget tynde skiver
3 kugler mozzarella a 125 g, i skiver
125 g god oksespegepølse, i tynde skiver
2 håndfulde rucola
Sådan gør du
Rør gær og vand sammen — tilsæt salt, og rør rundt. Tilsæt mel lidt ad gangen, og ælt, indtil dejen er smidig. Del dejen i to og rul tyndt ud på et meldrysset bord. Kør alle ingredienser til tomatsaucen på en blender, og fordel et tyndt lag sauce på bundene — er der en saucerest i overskud, kan den fryses til endnu en omgang pizza. Fordel kartoflerne oven på tomatsaucen, dernæst mozzarella og så pølse. Bag pizzaerne en ad gangen på en bagesten eller en meget varm bageplade. Det er vigtigt, at ovn og plade/bagesten er ca. 250 grader. Bag sprøde, gyldne og boblende i 12-14 min. Fordel rucola over de færdige pizzaer.
SE OGÅ på Boligliv.dk: 2 x nem og lækker pasta
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter