SPONSORERET indhold
Fladbrød med valnød og syrlig tranebær
Servér de lækre fladbrød med valnødder og syrlige tranebær til osten på julefrokostbuffeten.
Af: Majbritt Louring Engell/www.netslank.dk
Foto: Mikkel Adsbøl
20
Ingredienser
Fladbrød med valnød og syrlig tranebær
5 dl vand
10 g gær
10 g olivenolie
1 tsk salt
1 tsk flydende sødemiddel (kan undlades)
1 appelsin (økologisk)
100 g knækkede rugkerner
50 g fibersund (axa) eller fiberkost (crispy food)
1 tsk. kanel
50 g valnød
100 g frisk tranebær
350 g hvid hvede.
Topping
evt. kanel, stødt nellike, revet appelsinskal
Næringsindhold
-
Energi pr. person:100 Kcal
Sådan laver du fladbrød
- Rør vand og gær sammen. Tilsæt olie, salt og evt. flydende sødemiddel. Riv skallen fra appelsinen og tilsæt den sammen med rugkerner, fiberkost og kanel. Rør godt i dejen.
- Knus valnødderne med hænderne eller hak dem groft og kom dem i dejen sammen med tranebær. Rør i dejen. Kom hvid hvede i dejen og rør nogle min. Stil det til hævning natten over på køkkenbordet.
- Hæld dejen ud på et stykke bagepapir. Fugt hænderne med vand og tryk dejen flad til en pandekage. Den skal dække det meste af bagepladen. Drys evt. med topping.
- Bages i ovnen ved 220 grader ca. 20-25 min.
- Bræk dem ud i 20 stykker.
Tip
Brødene kan fryses, så du kan lave det god tid i forvejen.