Fiskepinde med havregryn og kokos
Brug havregryn til panering i stedet for rasp — grynene bliver sprøde og giver mere bid.
Ingredienser
Grønt:
1 squash, i små tern
1 peberfrugt, i tynde strimler
1 fennikel, i tynde strimler
1 lille rødløg, i tynde både
1 spsk olie
Fisk:
400 g fisk, torsk eller rødspætte
2 æg
2½–3 dl havregryn
1 dl kokosmel
salt og peber
neutral olie, til stegning
2 citroner, halverede
Dressing:
2 spsk olivenolie
1 citron, skal heraf og saft fra ½
salt og peber
Sådan gør du
Vend grøntsagerne sammen med olien, kom dem i en bradepande, og bag dem ved 200 grader i ca. 20 min – rør i dem undervejs. Skær fisken ud i tykke strimler. Slå æggene ud i en dyb tallerken, og pisk dem sammen. Bland en ”rasp” af havregryn, kokos, salt og peber i en anden dyb tallerken, og vend først fisken i æg og dernæst i ”rasp”. Steg fiskepindene i godt med olie, til de er gyldne og sprøde. Når fiskene er taget af panden, steger du de halverede citroner i ca. 1-2 min, så overfladen bliver gylden. Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend rundt med de bagte grøntsager. Servér fiskepindene med grøntsager og grillet citron til at presse over fisken.
Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter