Fennikelsalat med blommer & kikærter
Basis frokost.
Ingredienser
100 g fennikel, fintsnittet
75 g hvidkål, snittet i strimler
100 g forkogte kikærter
10 sukkerærter, delt på langs
¼ rødløg, skåret i tynde skiver
1 håndfuld hakket bredbladet persille eller babyspinat
1 blomme, skåret i både
1 spsk hasselnøddeolie
saften fra ½ lime
1 tsk balsamico glace, f.eks. med citronsmag
10 g mandler (tørristede)
Topping:
skovsyre
nigellafrø, tørristede på en pande
frysetørrede bær
evt. lidt friske bær saltflager
Sådan gør du: Bland fennikel, hvidkål, kikærter, sukkerærter og hakket rødløg. Drys med hakkede friske urter. Vend salaten med hasselnøddeolie, limesaft og balsamico glace. Pynt salaten med mandler og toppingforslag.
Din tallerken: Spis 150 g kød, f.eks. kylling eller fisk til retten. Alternativt kan du spise to æg.