SPONSORERET indhold
Fantasiboller
At bage sammen er en rigtig hyggelig aktivitet. Børn elsker at ælte og forme dejen, duften fra ovnen er fantastisk – og følger I opskriften på disse boller, bliver resultatet meget lækkert.
Ca. 12 boller
Ingredienser
Arbejdstid: 30-45 min. afhængigt af om man er nybegynder
Hævetid: 1 time og 30 min.
Bagetid: 15-20 min.
Fryse-egnede
3 dl vand (lunt, fingervarmt)
25 g gær
100 g groft hvedemel (grahamsmel) eller groft rugmel
1 tsk groft salt
1 spsk olie
ca. 325 g hvedemel
Fyld:
75 g frø (ca. 1 dl, f.eks. sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner eller havregryn)
eller
1 æble (skrællet i stykker) 1 dl rosiner
eller 100 g hakket chokolade
Pensling:
1 æg (sammenpisket)
Drys:
f.eks. sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner eller havregryn (evt. blandet)
- Mærk på vandet, om det er lunt og fingervarmt. Det må ikke være for varmt. Smuldr gæren i lidt af vandet og tilsæt resten sammen med groft mel. Tilsæt salt og olie.
- Tilsæt gradvist hvedemel og ælt dejen. Tilsæt fyld og derefter mel, så dejen ikke bliver for tør. Lad dejen hæve ca. 45 min. et lunt sted til dobbelt størrelse.
- Ælt dejen igennem og del den i to. Tril dem hver til en pølse og del dem hver i 6 lige store stykker. Form boller og sæt dem på bagepapir på en bageplade. Lad bollerne efterhæve et lunt sted ca. 30 min.
- Pensl bollerne med æg og drys evt. med frø eller kerner. Sæt bagepladen i en 225 grader varm ovn og bag bollerne 15-20 min. Det skal lyde hult, når du banker på undersiden af en bolle.
- Afkøl på en bagerist – og husk at bruge grydelapper til den varme bageplade.