Falafler
Ingredienser
16 styk:
200 g kikærter (udblødte natten over)
1 bundt bredbladet persille
2 fed hvidløg
1 lille løg
1 spsk stødt spidskommen
2 tsk salt
1-2 spsk citronsaft
olie til stegning
Yoghurtdressing:
1 dl yoghurt
1 håndfuld mynte
1 tsk knust spidskommen
salt
Sådan gør du
Dræn vandet fra kikærterne, og blend kikærter, persille, hvidløg, løg, spidskommen, salt og citronsaft i en foodprocessor. Saml massen til en dej, og form ca. 16 små falafler ved at presse dejen sammen i hånden – brug gerne en isske, hvis du vil have dem kuglerunde.
Steg falaflerne i rigeligt olie, på en stor, varm pande eller wok ved middel varme, til de er gyldne og møre – de skal have 3-4 minutter hver.
Rør imens yoghurt med hakket mynte og spidskommen. Smag dressingen til med salt.
Servér de varme falafler med yoghurtdressing til.
PRØV OGSÅ: Lammekebab med za'atar