Dobbelt op chokoladelagkage
Tid: ca. 30 min. plus hviletid
(ca. 12 pers.)
6 chokoladelagkagebunde
Chokoladeganache:
6 dl piskefløde
100 g honning
380 g mørk chokolade 70 %
Pynt:
2½ dl piskefløde
mørk chokolade
hvid chokolade
- Ganache: Kom fløde og honning i en gryde, og varm op til kogepunktet. Honningen skal smelte. Afkøl fløden en smule.
- Smelt chokoladen i en anden skål over vandbad. Hæld ⅓ af fløden i chokoladen, og rør cremen sammen, så den bliver tyk. Gentag med endnu ⅓ af fløden.
- Til sidst hældes resten af fløden i, og cremen røres til en blank konsistens. Stil cremen i køleskabet, indtil den tykner. Rør i cremen af og til, så du kan få fornemmelsen af, hvornår den er arbejdsklar.
- Brug omkredsen af en springform til at holde på kagen, når den lægges sammen. Læg en lagkagebund på et kagefad, smør ¼ dl af chokoladecremen på bunden, og læg en lagekagebund over.
- Gentag med resten af bundene. Slut med en lagkagebund.
- Stil kagen køligt ca. 1 time, til den har sat sig.
- Pisk fløden til skum, og fordel på toppen af kagen. Lav spåner af mørk og hvid chokolade, og drys over kagen.
► SE OGSÅ: Othellolagkage
► SE OGSÅ: Sticky Buns - amerikanske kanelsnegle
► SE OGSÅ: 5 lækre opskrifter på kager uden mel