Ditte Ingemanns newyorker-nudler
Første gang jeg fik salat med sorbet var sidste år i New York på en asiatisk restaurant. Nu har jeg lavet min egen version, og det er meningen, at sorbeten skal smelte ned i salaten og fungere som dressing. Hos de asiatiske købmænd finder du et stort udvalg af spændende nudelprodukter.
Ingredienser
200 g tykke nudler, fx soba-nudler med grøn te
4-6 stængler citronmelisse
½ bdt koriander
4 spsk saltede peanuts
150 g bønnespirer
2 kugler citronsorbet, hjemmelavet eller købt
Dressing:
2 tsk mørk sesamolie
1 tsk soja
Sådan gør du:
Kom nudlerne i kogende, letsaltet vand, og kog dem i ca. 5-6 minutter. Lad dem køle en smule af i en sigte. Hak citronmelisse, koriander og peanuts fint.
Bland bønnespirer med de afkølede nudler, og vend krydderurter og peanuts i. Bland sesamolie og soja, og vend det rundt i salaten. Anret salaten på et fad eller i en stor skål. Læg kugler af sorbet på salaten, og server straks.
PRØV OGSÅ: Ditte Ingemanns salat med krydrede kikærter
Se flere lækre opskrifter på ALTfordamerne.dk/opskrifter