SPONSORERET indhold
Dessertroulade med hvid chokolade og mokka
6 personer
Ingredienser
Rouladebund:
3 æg
150 g sukker
100 g finthakkede mandler
2 spsk. hvedemel
1 spsk. kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
15 g smeltet smør til formen
Fyld:
1 dl hele kaffebønner
3½ dl piskefløde
200 g hvid chokolade
3 blade husblas
1½ dl sødmælk
Passionsfrugtsauce:
1 dl vand
1 dl sukker
1 dl friskpresset appelsinsaft
1 tsk. friskrevet appelsinskal
8 passionsfrugter
3 spsk. Grand Marnier
Pynt:
3 passionsfrugter
- Pisk æg og sukker skummende. Kom finthakkede mandler, hvedemel og kartoffelmel i. Pisk med håndmikser 1-2 min. Rør bagepulver i.
- Fordel dejen på bagepapir (25 x 35 cm), eller i en form foret med bagepapir. Pensl med smeltet smør. Bred dejen ud heri. Bag kagen ca. 10 min., til den er gennembagt ved 200 gr. på midterste ovnribbe.
- Vend kagen ud på sukkerdrysset bagepapir, og køl den af.
- Kog piskefløden op med kaffebønnerne. Lad det køle helt af i køleskabet. Si kaffebønnerne fra.
- Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Udblød husblassen 10 min. i koldt vand. Kog mælken op og smelt husblassen heri. Rør mælken i den hvide chokolade lidt efter lidt ved at starte i chokoladens midte og røre hele tiden. Afkøl blandingen lidt. Pisk mokkafløden til skum, og vend den i. Lad cremen køle helt af i køleskab. Fordel cremen på kagebunden, og rul den sammen.
- Kog sukker og vand sammen til sirup. Tilsæt appelsinsaft og skal. Skrab saft og kerner ud af passionsfrugterne, og kom dem i en skål. Hæld appelsinsiruppen over. Rør rundt. Rør Grand Marnier i.
- Skær skrå skiver af rouladen, og stil den på tallerkner. Fordel lidt sauce omkring. Pynt med passionsfrugter.