Dessert: Rabarber med havre
Ingredienser
1 kg rabarber
1 stang vanilje
500 g rørsukker
4 spsk honning
3 dl grovvalsede havregryn
100 g hasselnøddekerner
½ l græsk yoghurt
Sådan laver du desserten
Dagen før
Lav rabarberkompotten: Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 5 cm. Hæld dem i en ovnfast fad.
Flæk en stang vanilje og skrab kornene ud. Kornene smuldres ud i sukkeret og blandes med rabarberne. Læg den tomme stang ved. Sæt i en 200 gr. varm ovn og bag i 20 minutter. Køl af inden servering.
Lav havreknasen ved at smelte honningen i en pande. Tilsæt havregryn og nødder og bland sammen med honningen. Rist stille og roligt i omkring 5 min eller til havregrynene begynder at blive gyldne. Rør rundt i det imens med en ske eller træspatel. De må ikke brænde på. Hæld det over i en lufttæt beholder og lad køle af. Læg først låg på, når crunchen er kold. Den kan holde sig i flere dage.
På dagen:
Yoghurten røres op på forhånd, og stilles klar i en skål i køleskabet.
Saml desserten lige inden servering ved at hælde rabarberkompot i glas med rørt græsk yoghurt og havreknas over.
Se også opskrift på »Rabarber-trifli.
Få mere inspiration til lækker mad på »altfordamerne.dk.
Nøgleord til denne opskrift er: dessert, rabarber, havre, havrekans, youghurt, opskrift.