Dalarhvedebrød
Ingredienser
2 brød:
4 dl koldt vand
½ dl surdej
10 g gær
400 g hvedemel
140 g dalarhvedemel
15 g salt
lidt olie
Sådan gør du
Dag 1: Rør vand, surdej og gær sammen. Tilsæt hvedemel, dalarhvedemel og salt, og ælt dejen blank og elastisk. Kom dejen i en stor oliesmurt skål med låg, sæt den i køleskabet, og lad den hæve i 24 timer.
Dag 2: Vend dejen ud på et bord drysset med dalarhvedemel. Hak eller skær den over til 2 aflange brød.
Drys 2 aflange hævekurve med dalarhvedemel, og læg brødene i. Lad dem hæve i ca. ½ time ved stuetemperatur. Vend forsigtigt brødene ud af hævekurvene og over på en forvarmet bagesten (eller en forvarmet bageplade med bagepapir).
Bag brødene ved 230 grader i ca. 25 minutter. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af.
PRØV OGSÅ: Sprøde brød med 2 slags dip