Frikassé med svampe og forårsløg
En lille smule kylling med svampe og forårsløg, så har du en lækker cremet frikassé.
Ingredienser
500 g perlespelt
Sauce:
4,5 dl hønsebouillon
1,5 dl fløde eller sødmælk
400 g kogte grøntsager (fra dag 2)
saft og skal af en reven citron
1 lille bundt timian
1 dl hakket top af forårsløg
salt og peber
Fyld:
400 g champignoner
lidt smør
salt og peber
20 forårsløg
kyllingekød plukket fra det kogte skrog
Sådan laver du frikassé
OBS kyllingeskroget og lyse grøntsager er fra retten med hønsekødssuppe, men kassér krydderurter og hvidløg.
Kog perlespelten i vand med salt i 20 min. Sæt 300 g perlespelt til side til næste dag.
Sauce: Bring hønsebouillon og mælk i kog og hæld væsken op i en blender sammen med resten af ingredienserne til saucen. Blend godt igennem og smag til med salt og peber. Hæld saucen tilbage i gryden og hold den varm.
Fyld: Skær svampene i kvarte og rist dem gyldne i smørret på en pande. Skær forårsløgene i stykker på ca. 2 cm og kom dem op på panden og lad dem riste med de sidste 3-4 min. Drys med salt og peber.
Vend kyllingekød og svampeblanding med saucen. Server med 200 g perlespelt til og drys evt. mere timian, citronskal og forårsløg ud over til sidst.
Se også opskrift på Hønsekødssuppe med æg og gulerødder.