SPONSORERET indhold
Cupcakes med blåbær med smørcreme
Cupcakes er en kagedej bagt i små forme, og dejen indeholder rigeligt med æg, smør og sukker – til forskel fra muffins, der egentlig er bagepulverbrød med mindre fedtstof og ganske lidt sukker i.
16-18 stk.
Ingredienser
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 5 min.
Fryse-egnet
100 g smør
250 g sukker
2 æg
350 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1⁄4 tsk salt
250 g blåbær
2 dl mælk
Smørcreme:
100 g blødt smør
125-150 g flormelis
2 spsk blåbærsirup eller
konc. blåbærsaft
Pynt: blåbær og mynte
- Tænd ovnen på 180 grader. Pisk smør og sukker cremet og pisk æggene i ét ad gangen. Sigt melet sammen med bagepulver og tilsæt salt. Vend melet i æggemassen. Tilsæt blåbær og mælk og fordel dejen i 16-18 muffinforme – de skal fyldes til lidt under kant.
- Bag kagerne midt i ovnen i ca. 25 min. Lad dem stå i formen 10 min., før de tages ud og afkøles.
- Pisk smør og sigtet flormelis cremet og pisk blåbærsirup/- saft i.
- Fyld cremen i en sprøjtepose og pynt kagerne med smørcreme, friske bær og mynteblade.