Cremet tomatsuppe af bagte tomater
Christine Søndergaard og Josephine Glad er begge 16 år og går i 9. klasse i Lyngby. De driver deres madblog "Plat du jour" og har netop udgivet bogen "Kom med i vores køkken", som er udkommet på Gyldendal. Her får du deres opskrift på en cremet tomatsuppe.
Ingredienser
2 kg lækre tomater
3/4 dl olivenolie
½ spsk rørsukker
½ spsk brun farin
2 rødløg
5-6 fed hvidløg (de mister en del smag under bagningen)
2 tsk salt
Peber
Timian
DERUDOVER
3 tsk balsamicoeddike
Salt og peber
Sådan laver du tomatsuppe:
Vask tomaterne og skær dem halvt over. Put dem i et stort, dybt fad. Hæld olivenolien over. Bland sukkeret sammen og drys det over tomaterne. Pil løgene og del dem hver i sær i fire dele. Bank hvidløgene med din håndrod og pil dem. Læg dem i fadet. Drys med salt, peber og massere af timian. Bag ved 200 grader i 45 minutter. Når tomaterne er færdige pilles timiangrenene fra og suppen blendes lind og lækker i en blender.
Hæld den blendede suppe i en gryde og varm dem op. Smag til med balsamico, salt og peber. Nyd varm med lækkert brød, fx små sprøde rugbrødstrekanter med gedeost, honning og timian som smides en tur i ovnen.
SE OPSKRIFTEN på pigernes hjemmeside ”Plat du jour” her
Om forfatterne
Christine Søndergaard og Josephine Glad er begge 16 år og går i 9. klasse i Lyngby. De driver deres madblog "Plat du jour" og har netop udgivet bogen "Kom med i vores køkken", som er udkommet på Gyldendal.