Comeback til citronmånen
Hvad var der egentlig galt med den? Den smager jo forrygende.
Ingredienser
150 g smør
150 g fint rørsukker
revet skal af 1 ubehandlet citron
75 g reven marcipan fra Isis uden tilsat sukker
korn af en fed vaniljestang
2 store æg
¼ dl citronsaft
¾ dl mælk
175 g hvedemel
1 spsk bagepulver
Citronglasur:
100 g sigtet flormelis
3-4 spsk citronsaft
125 g blåbær
Sådan gør du:
Pisk smør, sukker, citronskal, marcipan og vaniljekorn tykt. Pisk æggene i ét ad gangen. Tilsæt citronsaft samt mælk. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen og rør den sammen.
Kom dejen i en smurt springform 22 cm i diameter beklædt med bagepapir i bunden.
Bag citronmånen i ovnen ved 175° varmluft i 35 minutter. Afkøl citronmånen let på en bagerist. Rør glasuren sammen og hæld den over kagen, mens den endnu er varm. Lad kagen afkøle, skær den i stykker og server med blåbær.
Tip! Citronmånen kan også laves med appelsin eller lime.
Energi pr. stk.: 270 kcal