Clam chowder med torsk, muslinger og bacon
Blød og cremet fiskesuppe med crunchy bacon til.
Ingredienser
200 g røget bacon i tern
2 løg, finthakkede
500 g kartofler, skåret i tern på 1x1 cm
6 dl fiskefond eller vand
2 dl piskefløde
Salt og peber
Saften af 1/2 citron
500 g blåmuslinger
400 g torskefilet
1 bundt purløg
Sådan laver du clam chowder:
Kom baconternene op i en gryde og steg dem gyldne. Kom løg og kartofler ved og steg til de er bløde. Hæld fiskefond og piskefløde samt citronsaft i gryden og kog op. Lad det hele simre i 10 min. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.
Skyl muslingerne grundigt i koldt vand og kassér lukkede muslinger. Skær torsken i tern på 2x2 cm. Kom torsk og muslinger øverst i gryden og læg låg på. Damp i 2-3 min. til muslingerne har åbnet sig. Kassér evt. uåbnede muslinger.
Klip purløg ud over den færdige suppe og servér evt. med et stykke brød til.
PRØV OGSÅ: Fiskepinde med ovnkartofler og tartar-sauce
Tip:
Vil du gøre det endnu nemmere eller kan du ikke få fat i blåmuslinger, så brug friske eller optøede kammuslinger eller pillede rejer i stedet. De skal først i suppen lige inden servering.