Citronmousse med skyr
Lille, let og noget så lækker citronskyrmousse med et stort syrligt spark. Top moussen med hvide chokoladespåner, en lille kugle hvid chokolade eller små marengskys. Sødt selskab gør citronmoussen til en vaskeægte vinderdessert.
Ingredienser
Citronmousse:
3 ark husblas
100 g citronsaft
100 g sukker
150 ml piskefløde
150 g skyr
Citrongele:
2 blade husblas
100 g citronsaft
100 g sukker
evt. lidt gul frugtfarve
Pynt:
hvide chokoladespåner
kandiserede violer
gule skovsyreblomster
Sådan laver du citronmousse med skyr
Citronmousse:
Udblød husblas i koldt vand. Kom citronsaft og sukker i en lille gryde, og varm det forsigtigt op. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i citronsaften. Lad citron-saften køle af.
Pisk fløden til let skum. Tilsæt skyr, og pisk videre. Vend forsigtigt den afkølede citronsaft i, og fordel den færdige mousse i små skåle. Sæt dem på køl 3-4 timer eller natten over.
Citrongele:
Udblød husblas i koldt vand. Kom citronsaft og sukker i en lille gryde, og varm det forsigtigt op. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud citronsaften. Lad citronsaften køle af, og tilsæt evt. gul frugtfarve. Fordel et tyndt lag oven på hver citronmousse, og sæt skålene tilbage i køleskabet, indtil geleen har sat sig.
Servering:
Pynt citronmoussen med hvide chokoladespåner, kandiseret viol og gule skovsyreblomster.
Tip: Et lille drys lakrids på toppen af den syrlige citronmousse er heller ikke dumt.
Psssst...
....Citronmoussen er et fint og lidt lettere alternativ til den traditionelle citronfromage: