Ingredienser
CITRONMÅNE
(2 kager)
180 g rørsukker
120 g marcipan
160 g blødt usaltet smør
4 æg
150 g
hvedemel
1 tsk. bagepulver
revet skal fra 1 citron
80 g citronpasta (se opskrift herunder)
Glasur:
200 g flormelis
lidt mangojuice
lidt revet citronskal
1. Rør rørsukker og marcipan godt sammen. Tilsæt smørret lidt efter lidt. Kom æggene i et ad gangen, og rør dem godt ud i massen.
2. Sigt hvedemel og bagepulver i, og vend forsigtigt dejen rundt. Vend til sidst forsigtigt revet citronskal (gem lidt til glasuren) og citronpasta i dejen.
3. Fordel dejen i 2 springforme på ca. 20 cm i diameter, og bag kagerne ved 170 grader i 40-45 minutter. Lad kagerne køle helt af på en bagerist, inden du tager dem ud af formene.
4. Rør glasuren sammen, og fordel den over de to kager.
Citronpasta
(Ca. ½ l)
600 g økologiske citroner
200 g rørsukker
lidt atamon
1. Vask citronerne, og skær enderne af. Skær citronerne i skiver, og blend dem.
2. Kom de blendede frugter og rørsukker i en gryde, og bring det i kog under omrøring. Kog massen ind til en tyk pasta; det tager 15-30 minutter.
3. Lad pastaen køle af, og den er klar til brug. Pastaen kan holde sig tre måneder på køl i et tætlukket glas, der er skyllet i lidt atamon.
► SE OGSÅ: Emmerys hvide brownies
► SE OGSÅ: Teboller med chokolade fra Emmerys
► SE OGSÅ: Snickers-haps