SPONSORERET indhold
Citronfromage fra oldemors dessertbog
Oldemors kogebog gemmer på en masse lækre desserter. Her en opskrift på en gammeldags citronfromage, som du skal smage.
Citronfromage til 6 personer
Ingredienser
Opskriften indeholder sponsorerede links.
Citronfromage
- det skal du bruge
- 5 blade husblas
- 4 pasteuriserede æggeblommer, svarer til 2 af de små bægre
- 100 g sukker
- 2 tsk. reven, usprøjtet citronskal
- 1½ dl citronsaft af 2-3 citroner
- 3 pasteuriserede æggehvider, svarer til 2 af de små bægre
- 3 dl piskefløde
Pynt:
evt. 1 dl piskefløde samt reven usprøjtet citronskal
► En god køkkenmaskine gør det sjovere at lave citronfromage. Se udvalget hos KitchenOne
Sådan laver du citronfromage
- Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.
- Pisk æggeblommer og sukker godt, til det er cremet, og tilsæt den revne citronskal og det halve af citronsaften.
- Tag husblassen op med det vand, der hænger ved, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Rør resten af citronsaften i. Lad denne masse køle af, til det er fingervarmt. Rør lidt af æggemassen i. Hæld nu blandingen i en tynd stråle i æggemassen, mens du rører.
- Pisk æggehviderne stive.
PRØV OGSÅ: Californiske lemonbars (sprøde citronsnitter) - Pisk fløden til skum.
- Når æggeblandingen begynder at stivne lidt, det tager ikke særlig lang tid, vender du først de piskede æggehvider og derefter flødeskummet forsigtigt i.
- Hæld fromagen i en skål, og stil den i køleskabet et par timer. Pynt evt. med flødeskum og citronskal samt evt. citronmelisse.
Tip
Når du bruger husblas, så læg altid bladene enkeltvis ned i koldt vand, de må ikke klistre sammen. Lad dem udbløde 10 min. Når du skal smelte dem, skal det være over vandbad eller i mikroovn, de må ikke få for meget varme, de skal bare lige smelte.